Akpınar İlkokulu

WEB https://akkpinarilkokulu.meb.k12.tr
Adres : AKPINAR KÖYÜ KOZAKLI / NEVŞEHİR
VİZYON : Davranışlarıyla çevresine örnek olan, günün gelişen teknolojisine ayak uydurabilen ve kendini sürekli geliştiren, yetenek ve kabiliyetleri oranında mesleki ve akademik alana bilinçli bir şekilde yönelebilen, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak bireyler yetiştirmek.
MİSYON : Biz; Atatürk İlke Ve İnkılâplarına bağlı, Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda barış içinde, çağdaş bir dünya için; yaratıcı, akılcı, özgür bireyler yetiştirmek için varız.
BAŞARILAR : 0

Öğretim Şekli :Birleştirilmiş Sınıf
Saatler : 08:20 BAŞLANGIÇ 14:30 BİTİŞ
Isınma : KALORİFERLİ - SOBALI
Servis :
Ulaşım : Servisle
Yerleşim Yeri : Kültür : Köyün gelenek, görenek ve yemekleri klasik Türkmen. Akça Koyunlu aşireti gelenekleri ve yemekleri yapılmaktadır. Toplumlarda her ne kadar değişmeler olsa da Akpınar köyünde kendi örf ve adetlerinden hiçbir şekilde değişiklik olmamıştır. Köy yemeklerine örnek ARABASI, KULAK MANTISI, YÜKSÜK ÇORBASI, BULGUR PİLAVI, YAPRAK SARMASI KUYMAK, YALAMAÇ, KETE BAZLAMA, TARHANA ÇORBASI, MADIMALAK CACIĞI vb. olarak bilinmektedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İLÇE: 12 KM İL:85 KM
Kontenjan Bilgileri :